Ekonomi

KOSGEB ‘yalın dönüşüm desteği’ni hayata geçirdi

ANKARA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Sürdürülebilir büyümenin anahtarı olan verimliliği ülkemiz geneline yayarak işletmelerimizin gelişimine yön vereceğiz.” söz konusu

Aynı zamanda tedarikçi, müşteri ve içsel değişkenliği azaltarak israfı ortadan kaldıran yalın üretim yaklaşımı, verimlilik odaklı gelişme sağlayarak işletmelerin rekabet güçlerini artırmayı amaçlamaktadır.

KONYA VE KARAMAN’DA İLK BULUŞMALAR

KOSGEB Yalın Dönüşüm Eki hakkında bilgi vermek ve Model Fabrikalarda yürütülen yalın dönüşüm uygulamalarını tanıtmak amacıyla 26 ilde ilk kez Konya ve Karaman’da 30 adet KOSGEB Yalın Dönüşüm Temel ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri (10 Ağustos), Ankara (14 Ağustos) ve İstanbul (17 Ağustos) illerinde yapılacak olan toplantılar, toplantı takvimlerinin belirlenmesiyle birlikte duyurulacak.

Başta imalat işletmeleri olmak üzere herkesin katılımına açık olan bilgilendirme toplantıları, açılış konuşmaları ile başlayacak ve Model Fabrikalardaki yalın dönüşüm uygulamaları hakkında bilgilendirme ile devam edecek.

Toplantıların ikinci bölümünde KOSGEB uzmanları tarafından Yalın Dönüşüm Eki ve KOBİ Bilgi Sistemi sunumu yapılacak ve çapa programı ile ilgili sorular yanıtlanacak.

KOBİ’lere destek verilecek

KOSGEB İş Geliştirme Vakfı Programı kapsamında tanımlanan Yalın Dönüşüm Eki ile Yalın Dönüşüm Danışmanları veya Model Fabrikalardan hizmet alan KOBİ’ler desteklenecektir.

İKİ ADIM

İki adımda uygulanan KOSGEB Yalın Dönüşüm Temeli kapsamında, Model Fabrika veya Yalın Dönüşüm Danışmanı tarafından “Yalın Olgunluk Değerlendirme Analiz Hizmeti”, “Model Fabrika Eğitim-Danışmanlık Hizmeti” ve “Model Fabrika Öğren-Dönüş Danışmanı” tarafından verilecek. Program Hizmeti” Model Fabrikalar tarafından sağlanacaktır.

YENİDEN ÖDEME YOK

Geri ödemesiz KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteğinde hizmet türleri bazında takviye oranı ve desteğin üst limitleri aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:

Yalın Vade Değerleme Analiz Hizmeti taban oranı yüzde 100 olup, tabanın üst sınırı 10 bin TL’dir.

Model Fabrika Eğitim-Danışmanlık Hizmeti için takviye oranı yüzde 80, üst sınır ise 70 bin TL.

Model Fabrika Öğren-İade Programı Hizmetinde taban oran yüzde 80, pekiştirmenin üst sınırı ise 150 bin TL.

Destek Programı son başvuru tarihinden sonra ekin toplam üst sınırı 200 bin TL olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu